I det siste

I det siste har vi gjort mye forskjellig gøy, og her kommer et lite sammendrag :)

Komper
Vi, eller rettere sagt Marcela – vår kjære, søte, snille, sårt trengte vaskehjelp, har laget komper/komler/raspeballer med litt skrelle - og raspehjelp fra oss. Hvorfor? Fordi halve huset har sterke bånd og følelser knyttet til denne retten (vestlendinger), og det er en av Elises yndlingsretter. Og fordi Marcela har laget det til Elisabeth før, vår volontøransvarlig, så hun vet hvordan det skal gjøres. Så vi tenkte det hadde vært gøy å prøve. Det var første gang jeg smakte komper, og jeg prøvde med både sukker og bacon. Sliter litt med å beskrive hvordan det smakte, det var liksom både godt og smakløst og rart på samme tid. Men da har jeg hvertfall prøvd det for første gang. I Ecuador. Moro.



Grøtkveld med Lily
Vi har hatt risengrynsgrøtkveld med Lily, den livlige spansklæreren vår. Med mandel i grøten og Fiora Vanti, Ecuadors alternativ til rød saft. Det var en koselig kveld J Uheldigvis hadde vi laget så mye grøt at vi ikke klarte å spise oss til mandelen. Men det gikk fint, for vi hadde jo ingen marsipangris å gi bort uansett.



Crossfit
Elise og jeg har vært med Lily på Crossfit. Det var sykt slitsomt og gøy og effektivt. Vi prøvde å forbrenne all ris, poteter, og frityrstekt mat vi fått servert og spist her i løpet av oppholdet. Men det kommer nok til å ta sånn ca 100 økter til, hehehe. Lykke til.


Parque Historico
Vi har vært med Lily på Parque Historico i San Borondon. Ja, som dere kanskje ser har vi vært mye med Lily <3 Lily er en kul dame med evig mye energi og glede og entusiasme, og hun henger gjerne i huset lenge etter at spansktimene er over. Hun kommer iblant innom selv om ingen skal ha spansk og. Det er så kos. Vi hadde hørt mye om denne parken, som rommer en dyrepark, et gammelt kartell fra gammel mafiatid etc. Vi så masse søte og morsomme dyr. Jeg likte spesielt godt dovendyrene, de er morsomst.


  



17 mai
Det ble skikkelig grunnlovsdagsfeiring her i Ecuador og!! Vi startet dagen med felles rømmegrøt med alle utsendingene her i Guayaquil, en utsending fra Bolivia som var på besøk og Lily seff. Vi gikk i et flott lite tog med ballonger og flagg og sang og glede til butikken for å kjøpe is, og klarte å skape stor bilkø på veien. Score. Vi klarte også å bli så slitne av turen i stekende sol, at vi måtte ta en halvtimes pause i programmet da vi kom hjem haha. Resten av dagen spiste vi deilig lunsj, hadde sekke-og potetløp, rebus, quiz, maaasse deilige desserter og fiskedam. Vi fikk også halvveis uforventet besøk av noen fra Soul Children (vi hadde invitert én, som hadde tatt med seg 5 andre), men det var bare veldig hyggelig. Koselig å kunne dele denne spesielle dagen med noen vi har delt så mye tid med i løpet av disse månedene J






Lily <3 <3


Dansekurs

Mandag denne uken begynte vi med dansekurs! Åå det er gøy altså. Vi har som mål å få litt mer rytme i våre typiske norske, stive, klumsete dansekropper i løpet av våre to siste uker her. Bor tross alt i et land hvor de er rå på akkurat dette, så da må vi jo benytte sjansen til å lære litt. Vi lærer både bachata, salsa, reggaeton, samba, merengue, disco. Ja, litt av alt. I tillegg til dansing er det alltid styrke eller kondisjonstrening, så vi får kjørt oss. Fortsetter så smått med prosjektet om å kvitte oss med litt av frityrflesket, yeey.

Superkokker
Elise og jeg har laget superpizza med blomkål-og brokkolibunn, og det ble faktisk veldig godt. Vi har blitt eksperimenterende og eksotiske på matfronten her altså. Prøver å forberede oss på studentlivet:):)



Klassisk hjemtur med barna i Daule
Når vi kjører hjem fra kirken i Daule, pleier alltid noen av barna å være med i bilen. Denne gangen hadde vi sang og leker og vi stoppet på veien for å kjøpe is. nomnom.










Besøk av Soul Children kidz
Idag fikk vi besøk av noen av ungdommene i de korene vi har jobbet med. De fleste av dem har aldri vært hos oss før, og siden vi gjerne ville se dem igjen etter avslutningene, inviterte vi dem hjem til Puerto Azul. Vi spiste kake, feiret Nathaly som hadde bursdag, spiste chips, spilte Ligretto, og danset masse. Det var kos :)






Kommentarer