Street food tour


For å få med oss de viktigste spesialitetene i Vietnam, ble vi med på en street food tour i Hoi an. 

Hoi an white rose
Det første vi prøvde var Hoi An White rose dumpling. Det er en dumpling med reker som er formet som en søt liten rose, og blir servert med sprøstekt løk. Smakte veldig godt. 

 

Banh mi
Banh Mi er kanskje den mest vanlige street fooden man kan få hvorhen i landet man er. Det er en varm baguette med kjøtt, revet gulrot og grønn papaya, agurk og løk, med litt saus på toppen. Nam. 
 

Te og kake med kjøtt
Videre ble vi tatt med til flere hundre år gammelt hus. Her er det en familie som bor og de viser fram huset sitt til turister samtidig som de benytter sjansen til å selge smykker og lanterner som de lager selv. Huset var veldig fascinerende, med gammel stukkatur og tunge bjelker som har blitt restaurert mange ganger. I det ene rommet vi ble tatt med til, lå den 92 år gamle oldemoren i sengen og slappet av. Så det føltes virkelig som om vi var med dem hjem og ikke at det var et slags museum. Her fikk vi også servert kjeks med kjøtt inni (?) og deilig te, i tillegg til frossen yoghurt. Alt var hjemmelaget. Familien var så søt hele tiden, men da vi var ferdige ble det litt dumt, for de prøvde altfor hardt å få oss til å kjøpe noe. Maria og jeg fikk litt fnatt og bare takket pent for oss og stakk ut, mens det eldre paret vi var med ble overtalt til å kjøpe med seg noe. 
 
 
 
 

Balut egg - Hột vịt lộn 
Dette var helt klart det ekleste vi har smakt på hele turen (verre enn kumage), men vi måtte jo prøve. Balut egg er et andeegg med et nesten-utviklet foster inni  som blir kokt og spist med urter og pickled grønnsaker og mango. Man kunne nesten se at det var en andunge inni. ÆSJ. Det smakte ikke godt, og etter en minibit hadde jeg fått mer enn nok. Tydeligvis spiser de det fordi det skal være mye proteiner i, og det er godt for oss. Hadde nesten lyst til å starte en leksjon om andre proteinkilder, men klarte å dy meg hehe. Denne retten skal jeg aldri prøve igjen. Scroll fort forbi bildet hvis du ikke vil bli kvalm. 

 

Cao lau
Dette er en kjent spesialitet i Hoi An. Den består av risnudler med kjøtt, friterte nudler som smaker som svor, urter og saften av en lime på toppen. Hadde store forventninger til denne, men den skuffet bra. Lite smak og fettete og senete kjøtt. Da vi smakte retten på nytt på matlagingskurset var det en heelt annen opplevelse, da likte vi det godt. 

Ferske vårruller
Vi spiste ferske vårruller med peanøttsaus i skikkelig Street food style på bittesmå krakker på et fortau i en sidegate. Vi lagde rullene selv med BBQ pork, nudler, agurk og urter. Det smakte skikkelig godt og de som eide matboden var så søte, så det var en god opplevelse. 
 
 
 

Kylling og ris 
Høres kanskje klassisk og kjedelig ut, men det var skikkelig godt. Risen var spesiell og utrolig myk, og sausen og kyllingen var perfekt. Og vi fikk også en deilig papaya/bønnesalat servert ved siden av. Nam.  

 

Sugar cane juice
Sukkerrør har de mye av her, og de elsker å lage juice av det. Fordi det hadde regnet godt samme dag og det var mye vann i gatene, var ikke mannen vi skulle kjøpe av ute i gaten med boden sin. Så guiden vår ringte han og brått fikk vi være med hjem til familien hans. Her fikk vi hilse på sønnene som var så søte. Vi så litt på mr Bean på cartoon network mens moren i huset presset sukkerrørene og lime. Vi drakk juicen med litt salt oppi og det smakte veldig godt. 
 

Peanøttmelk 
Som siste stopp på turen, da vi alle allerede holdt på å sprenge og trengte å komme hjem til en seng, fikk vi velge blant mange forskjellige typer melk; soyamelk, bønnemelk, peanøttmelk etc. Vi valgte peanøtt og det var godt de to første slurkene, så ble det altfor søtt. Men morsomt å ha prøvd. 
 

Hva synes vi?
Vi følte kanskje vi fikk servert litt mye unødvendige retter/drikker i forhold til hva vi betalte, men det var absolutt gøy å prøve ting vi sannsynligvis ikke hadde prøvd ellers. Mye av det var godt, og andre ting skal jeg aldri røre igjen 😎 

Kommentarer

Legg inn en kommentar