Introuke


I forrige uke begynte vi med spanskundervisning. Det er veldig deilig å lære å si noe annet enn navn og alder. Vi går veldig fort fram, og lærer masse på kort tid, så det er gøøy. Men det betyr også at vi må jobbe mye på egenhånd.. Vi har også hatt introuke med omvisning i byen. Vi var innom blant annet Las Penas, iguanaparken, skilpaddeparken. Iguanaparken er en åpen park hvor iguaner kravler rundt på gresset, asfalten og i trærne. Sykt. Og i skilpaddeparken så jeg de største skilpaddene jeg noen gang har sett. De er hentet fra Galapagosøyene (!)

   

 

Vår søte lille gjeng med nye volontører <3<3
utsikt fra fyrtårnet på toppen av Las Penas

       

Utsikten fra kontorene til Misjonsalliansen. Et stort område med fattigdom, samtidig
bare en liten del av sonene i Guayaquil.
Vi har også vært rundt og besøkt prosjektene vi har mulighet til å jobbe med. Alle prosjektene ligger i "sonene", som er et penere ord for slummen.

Vi var innom Centro Creer, et dagsenter for barn, ungdommer og voksne med nedsatt funksjonsevne. Utrolig sterkt å se hva de gjør for å hjelpe disse menneskene med å klare seg selv i større grad, komme seg ut i samfunnet istedenfor å bli gjemt hjemme og kanskje til slutt klare å få seg en jobb slik at de kan bli mindre avhengige av familiene sine. 
Misjonsalliansen er også aktive i flerefotballprosjekter. Her er volontørene med og jobber som hjelpetrenere, og bidrar generelt med engasjement, lagmoral, glede, energi. Det at disse barna og ungdommene får mulighet til å samles et sted, samarbeide og ha det gøy, gir en motivasjon i hverdagen. Ikke minst ser man også at denne fritidsaktiviteten hindrer dem i å falle inn i dårlige miljøer med dop og rus, noe som dessverre er altfor vanlig her i Guayaquil. I forbindelse med besøket av fotballbanen, var vi også innom noen damer som hekler vesker, toalettmapper, lommebøker osv. Disse damene har fått kurs av Misjonalliansen i hekle-og strikketeknikker, og på den måten har de klart å lage en bedrift. Det gir dem en inntekt, såvel som et fellesskap hvor de lærer om å samarbeide om økonomi, administrasjon og selve produksjonen av varene. 


Bildet under tok jeg fra bilen da vi kjørte til en av skolene. Her er det gjørmete og humpete veier, folk bor med store familier i et skur med blikktak, kjøpmenn står og selger fisk og kjøtt i på gaten (som blir skitten av støv og eksos), og det er søppel overalt. Det gjør inntrykk.Det morsomste ved introuken, var da vi besøkte en skole. Vi ble tatt med fra klasserom til klasserom for å introdusere oss for barna. Det var så skjønne og nysgjerrige og tok oss så godt i mot med sanger og store smil.
En av lærerne på skolen fortalte oss litt om situasjonen med engelskfaget. Før hadde de ingen engelsklærere. Hadde det ikke vært for misjonsalliansens volontører, hadde de ikke hatt mulighet til å ha faget på skolen. Det var veldig rørende å se hvor takknemlig hun var for at vi skal jobbe for dem, og det gjør inntrykk å se at det er så stort behov for vår hjelp.

Elise fikk seg bestevenner allerede første dagen :D

Aah bare se hvor herlige de er. Vi er nå ni nye volontører hvorav rundt seks skal jobbe som engelsklærere på ulike skoler. Elise og jeg skal mest sannsynlig jobbe i par, og vi gleder oss såå mye:)Kommentarer

  1. Så spennende med dette prosjektet. Gleder meg til å lese mer om selve hverdagen på jobb. Er stolt av deg! Din pappa

    SvarSlett

Legg inn en kommentar