Feliz dia a las madresI dag er det morsdag her i Ecuador, så gratulerer med dagen til alle mødre hvor enn dere er i verden J Denne helgen har vært spesiell på flere måter. Dette var vår siste helg med vanlige øvelser i kirkene. Neste helg skal vi ha avslutninger, og etter det er arbeidet vårt med de nydelige menneskene i Soul Children over. Det er helt rart å tenke på. Denne helgen har vært utrolig bra. I går hadde vi morsdagskonsert. Vi har de siste ukene øvd på sanger som hedrer og ærer det å være mamma. Det burde noen lage i Norge også, for de vi har sunget er virkelig helt nydelige. Konserten ble holdt i den kirken Johann, Anders og jeg jobber i, som heter Sendero de Fe (”Senderen av håp”). Det var et stort opplegg, med taler, konkurranser, allsang, bønn, sanger fra Soul Children, og en søt liten opptreden av fire nydelige jenter i prinsessekjoler.
Soul Children sang fem ”morsdagssanger” og danset koreografi som vi har laget sammen med en gruppe utvalgte ungdommer fra de åtte forskjellige kirkene vi jobber i. Hver lørdag har vi hatt en egen øvelse i IBLE (et lokale) sammen med dem, slik at hver kirke har noen personer som kan dansene ekstra godt og kan lære bort dette videre. Vi hadde også solister, både store og små, som gjorde en sykt bra jobb til tross for et litt rustent lydanlegg. I tillegg til dette sang vi også to Soul Children sanger, med masse energi, og da ble det helt sykt stemning i koret. De barna som har vært i IBLE, hadde ansvar for å stå foran koret og danse koreografiene speilvendt, så vi fem norske hadde egentlig ikke så mye å gjøre mens de sang. Da ble vi like gjerne med på scenen, hehe. Det var så morsomt og koselig, og ja, det er bare virkelig veldig veldig gøy. Det er litt vanskelig å forklare. Den følelsen man får når man danser og hopper syngende rundt på scenen sammen med barn og ungdommer man har blitt så glad i, er veldig fin. Man koser seg bare skikkkelig mye. Tydeligvis var det ikke bare vi som koste oss, for barna, mødrene og alle de andre som var tilstede virket storfornøyde. Etter å ha fått brus og kake, tullet og lekt og snakket med barna, tatt mange bilder (og en del selfies), dro vi hjem med barna fra Daule.

Daule er cirka en time unna Guayaquil, kirken vi jobber i heter ”Jesus el Señor”, og her har Johann og jeg vært hver søndag (for to uker siden byttet Elise kirke til vår, så hun er også med nå J ) Kirken har et veldig fint felleskap og samhold, med varme og åpne mennesker, og helt fra starten av har jeg følt meg veldig hjemme der. Noen ganger kommer vi tidlig slik at vi kan være med på gudstjenesten kl 10, for deretter å spise lunsj sammen med familien Garcia, etterfulgt av øvelse fra 13.30 til 15. Vi har blitt ekstra godt kjent med denne familien, som bor rett ved siden av kirken og er de vi pleier å være hos når vi ikke er i kirken. Så vi ble altså med etter konserten slik at vi kunne sove over hos dem. På bilturen hjem satte vi av barna en etter en, og hver gang ble alle med ut av bilden for å synge en sang for mødrene deres, og noen ble til og med rørt til tårer.

På gudstjenesten i dag, søndag, sang barna de samme sangene som på konserten. På de siste sangene ble vi også med, på etterspørsel av publikum seff. Siden dette var vår siste gudstjeneste (fordi neste helg er det 17 mai, og da har vi bedt om å ha avslutning på kvelden slik at vi kan feire på dagtid), ble vi tatt opp foran alle, takket og hyllet og bedt for. Jeg begynte nesten å sippe, men klarte akkurat å holde meg. Sparer det heller til neste søndag, for da kommer jeg garantert ikke til å klare å holde det inne. Vet ikke om det er noe med klimaet, maten eller menneskene her, jeg har i hvert fall blitt veldig lettrørt etter at jeg kom hit. Etter gudstjenesten lekte vi i kirken med alle barna, før vi hjalp til med å lage mat hos Garcia. Den maten altså, det er de beste lunsjene jeg spiser her i Ecuador. Nam. Vi spilte også Ligretto, et kortspill som mamma tok med i gave til dem da de var her i påsken, og som barna her virkelig e l s k e r.  Øvelsen vi hadde etterpå var egentlig ikke noe øvelse, det var mer en time med lek og tull og gøy og litt dans. Helt perfekt egentlig. Det var den helgen. I morgen reiser vi på stranden, en velfortjent ferie etter mye jobb de siste dagene :) 

Fredagens øvelse i Arca de Noé
Forbereder seg til konsert i Nueva Jerusalen
Fra øvelsen i Daule idag
Gudstjeneste i Daule

Kommentarer