Siste uken i HK - Vietnam - Mai Chau

Den siste uken før vi dro på reise, gikk med til å fullføre eksamener og feire en veldig koselig syttende mai, etterfulgt av avslutningsfest med alle jeg var på utveksling med. 
17 mai feiring med den norske gjengen 
vi fikk pølse i lompe hos Ingjerd og Ståle <33
Vi fikk pølse i lompe hos Ingjerd og Ståle <333

 
 
 
 
Hadde også avskjedsmiddag med roomie Rachel og et trist farvel med min yndlings-bibliotekvakt. 
 
 
Den siste uken var veldig gøy og trist på samme tid, men heldigvis ventet noen uker til med noen av de jentene jeg har blitt best kjent med. Stefanie, Stephanie, Maria og jeg dro til Hanoi sammen den 18 mai, og vi skulle ha en uke sammen alle 4 før Maria og jeg fortsetter turen sørover i to uker. Det eneste som er planlagt er flyturen hjem fra Ho Chi Minh, så vi gleder oss til nye eventyyr. Og masse masse god mat. 

Samme dag som vi ankom Hanoi, booket vi en tre-dagers tur til Mai Chau. Mai Chau ligger 3 timer utenfor Hanoi og er et lokalt område med utrolig vakker natur og risterrasser. Vi skulle ha 2 homestays, altså bo hos 2 ulike familier i løpet av de 3 dagene. Vi var en gjeng på 11 personer fra hostellet som sammen ble kjørt med minibuss til det første hjemmet, hvor vi ble møtt av mange hunder og barn og høner og en hyggelig familie. Det pøset ned (elsker regntid), så vi startet med en deilig og mettende lunsj og avslapping på sengene oppe i 2 etasjen. 

 
Her lå vi og døste av, i ekte vietnamesisk chille-midt-på-dagen-stil, til regnet roet seg litt ned og vi ble tatt med på sykkeltur i nærområdet. I fargerike ponchoer. 
Vi var litt av et syn. Vi syklet gjennom åkrene og stoppet innom lokale selgere, og så til og et bryllup i forbifarten. Resten av kvelden gikk med til å spille kort, lage vårruller sammen med familien, se en geit bli slaktet mens jeg skypet med Martin og samtidig ble tilbudt godteri av minstejenta i huset (som også endte opp med å bli med på skypingen haha). Deilig og avslappende. Vi fikk også se en opptreden med lokal dans, som var veldig stilig og søtt, og etterpå satte de igang felles dans og karaoke og risvinsmaking. Risvin er sterkt og ikke særlig godt, men effektivt om man vil bli full. 

 
 
Neste dag våknet vi til strålende vær.
 
 Vi ble først kjørt med buss til en spisepinnefabrikk. De ble laget av bambus og prosessen var litt kul å se. Det var ordentlig masseproduksjon og ikke heelt sikre forhold mtp hvor skarpt utstyr de brukte til å kutte og forme pinnene. Etterpå kjørte vi lenger inn i bygda og stoppet innom en familie hvor vi fikk risvin (mange familier lager sine egne), heldigvis bedre enn gårsdagens, og fikk smake en bit med kumage (som aldri kom seg ned til min mage). Innvoller er ikke min greie.. Så begynte gåturen innover risåkrene. Utsikten på veien var vill og vi hadde strålende sol. Kunne ikke vært heldigere. 


  
Etter å ha gått i noen timer, kom vi fram til Homestay nr 2. Det var okei forhold, men langt fra like koselig og hjemmekoselig som det første, og mange tusen flere insekter rundt oss (deriblant kakerlakker....) Etter å ha slappet av litt og spist lunsj, gikk vi en tur inn i bygda for å komme til et lite fossefall/ vann hvor vi kunne bade. Det var en liten kid fra landsbyen som tok oss med, og han sa det bare var et par kilometer dit. HAHA. Det var det ikke. Vi gikk i sikkert 1,5t i stekende sol og opp ganske tunge bakker. For jentene og meg var det ikke så stress siden vi kom fra en ganske aktiv hverdag i Hong Kong med mye turer og sport, men for resten av gjengen som hadde reist i et par måneder allerede, var det nesten så vi måtte ha gjenoppliving på toppen. Neida. Bare nesten. Folk var hvertfall sjeleglade da vi endelig kom frem til det lille vannet. 

Kvelden gikk med på å spise, spille kort, få noia hvert 5. minutt av nye insekter som krøp opp ben, armer og i hår.. Søvnen ble ikke topp mye grunnet frykten for at kakerlakkene skulle komme og dele seng med meg (ja, de var på rommet også) og fordi hanene i nabolaget bestemte seg for å ha galekonkurranse kl 5 om morgenen. Oh happy day. Vi spiste deilig rispannekaker med banan og kondensert melk. Ganske godt. Og kaffe med kondensert melk på siden naturligvis. Det elsker de her i landet.
 
 Etter frokost dro vi til en liten elv hvor vi fikk padle ned på bambusflåter.

  
 Etterpå ble vi kjørt tilbake til homestay nr 1, fikk servert lunsj og slappet av i hengekøyene og ble så kjørt, slitne og fornøyde, tilbake til Hanoi hvor vi sov utrolig godt.  

Kommentarer